Studies naar economische impact

De Universiteit Leiden en het LUMC hebben in 2011 en 2012 laten onderzoeken wat hun directe economische impact is in Leiden, Zuid-Holland en Nederland. Conclusie: iedere euro die wordt geïnvesteerd in Leids wetenschappelijk onderzoek, kennisexploitatie, onderwijs en patiëntenzorg levert de economie bijna 4 euro op.

2011: Impact Onderzoek en kennisexploitatie

In 2011 onderzocht onderzoeksbureau BiGGAR Economics de economische impact van onderzoek en kennisexploitatie van Universiteit Leiden en LUMC. De conclusie was dat iedere euro die in 2010 werd geïnvesteerd in Leids wetenschappelijk onderzoek zich bijna viermaal terugbetaalde in Leiden, Zuid-Holland en Nederland. Naast universiteit en LUMC speelt Leiden Bioscience Park speelt hierbij een belangrijke rol.

Zie: Leids wetenschappelijk onderzoek levert economie viermaal zoveel op als het kost

Economic Impact of Research & Commercialisation at Leiden University & Leiden University Medical Centre

2012: Impact onderzoek, kennisexploitatie, studenten en patiëntenzorg

In 2012 lieten de Universiteit Leiden en het LUMC door BiGGAR Economics een tweede studie doen naar hun economische impact. Naast onderzoek en kennisexploitatie maten ze nu ook de impact van studenten en gezondheidszorg. Conclusie: iedere geïnvesteerde euro levert bijna 4 euro op en iedere baan aan universiteit of LUMC zorgt voor 3,6 extra banen.

Zie: Tweede impactstudie Universiteit Leiden en LUMC meet ook impact onderwijs en gezondheidszorg 

Economic Impact to Leiden University and Leiden Univeristy Medical Center

Laatst Gewijzigd: 17-04-2013