Present

Universiteit Leiden en Stichting Present helpen Leidenaren

Medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden bieden hulp aan Leidenaren die kampen met een praktisch probleem: een verzakte schutting, een huis dat geschilderd moet worden of een zolder die uitpuilt van de rommel. Ze doen dat in groepjes, na bemiddeling door Stichting Present Leiden die de klussen aangeleverd krijgt van maatschappelijke organisaties.


Ik ben medewerker en wil iets doen!

U werkt bij de Universiteit Leiden en u wilt u zich best inzetten voor een ander. Maar ja, alle dagelijkse verplichtingen slokken zo veel tijd op dat het moeilijk is om vrijwilligerswerk voor langere duur te doen. Stichting Present bemiddelt daarom bij incidentele vrijwilligersklussen die u samen met collega's kunt doen.


Ik ben student en wil helpen!

Tijdens je studie ben je vaak al druk genoeg met heel veel dingen naast studeren. Vrienden, huisgenoten, commissies, bijbaan. Soms weet je niet waar je de tijd voor alles vandaan moet halen. En toch heb je soms het idee dat je wel eens iets wilt doen voor de samenleving, maar je weet niet hoe en wat. Stichting Present kan je daarbij helpen.


Gedane klussen

Medewerkers en studenten hebben de afgelopen jaren al heel wat klussen gedaan voor Leidenaren die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. We doen een willekeurige greep uit een lange lijst.