Universiteit Leiden ook in Den Haag

De Universiteit Leiden is ook gevestigd in Den Haag. Campus Den Haag is een van de 7 faculteiten van de Universiteit Leiden.

Geworteld in de academische traditie werken onze studenten en onderzoekers samen met nationale en internationale partners aan nieuwe inzichten en oplossingen voor hedendaagse vraagstukken op het snijvlak van politiek, bestuur en internationaal recht.


Centraal gelegen

Den Haag ligt centraal midden in de Randstad. De gebouwen van de universiteit liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van Den Haag. Ook Leiden zelf is nooit ver weg, met de trein is het elf minuten.

Uitstekende faciliteiten

De stad biedt uitstekende faciliteiten op het gebied van sport. Er zijn talloze culturele evenementen, concerten en veel musea. De stad biedt een bruisend caféleven en vele restaurants. Ook organiseert het groeiend aantal studentenverenigingen steeds meer activiteiten speciaal voor studenten.

Politieke hoofdstad

Dit alles vindt plaats te midden van de politieke hoofdstad van Nederland waar behalve vele ministeries en overheidsinstellingen (zoals de SER, het CBS, het SCP, de Algemene Rekenkamer en de NMA) ook vele multinationals en particuliere bedrijven zijn gevestigd.

Zie ook

Den Haag studentenstad

Studeer in Den Haag

Laatst Gewijzigd: 11-06-2015